Sivic - Live for today, plan for tomorrow

I did it my way...

hétfő, október 20, 2008

Steak - a titkos recept


fillet
Originally uploaded by stu_spivack
A steakkel kapcsolatban egy aranyszabály van, szarból nem lesz vaskarika, vaskarikából meg nehéz szart csinálni.

Ugyhogy vettem steaket, 36 EUR volt kilója. Mondjuk fura volt látni, hogy 8 EUR volt a doboz és abban csak két ilyen kis szeletke volt. Annyiért úgy 5 szelet pulyka húst is kapni. blahh,..

Egy a lényeg, hogy akárhogyan is próbáltam elrontani, nem lehetett. Eddig szentül hittem, hogy steak sütés művészet.
Mondjuk ezután nem tudom, hogy fogok majd 1 kiló pulyka húst venni, mikor tudom, hogy azért már másfél szelet steak húst is kaphatok :-(((

Elkészítés ala Sivic con L.Óra Steak Masterizer:

Köret: karfiol, borsó, répa, meg ilyenek párolva...

1) A serpenyőt még hidegen kiolajozzuk majd felhevítjük.
2)Ha felhevült, még hevítjük kicsit, közben a steaket megfűszerezzük, alul felül. Én vettem speckó steak fűszerkeveréket, megérte. De a fűszerekkel lehet játszani.
3)Kevéske olajat még teszünk a teflonba, majd elkezdjük sütögetni a steaket. Sacc per kb múlva megfordítjuk.

Hogy ki mennyire süti át, hát az ő dolga. Én szerintem oda is égettem, de a hús még így is omlós maradt.
Amit meg múltkor csináltunk, akárhogy sütögettük, azért az nyúlós maradt...

4) a végén egy kanálkányi vajat felolvasztunk, majd megpróbáljuk a steak oldalát bele forgatni...

5) A tányérra kitesszük a husit, majd ami a lábosba van olaj meg vaj szépen ráöntjük... körettel tálaljuk.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home